Mijn Sporthopper Het Hogeland 0

Sportieve Gezonde jeugd

Hogeland on the Move (HOM)

Hogeland on the Move of HOM zijn vakantieactiviteiten. Elke schoolvakantie zorgt het beweegteam er voor dat er gratis sport en beweeg mogelijkheden zijn voor de basis- en middelbare scholieren. Er wordt geprobeerd dit zo verspreid mogelijk in de gemeente te doen, zodat de activiteiten voor iedereen bereikbaar zijn.

Bij de HOM activiteiten staat het laagdrempelig kennis maken met sport- en beweegaanbod centraal. Hierbij biedt het beweegteam zelf activiteiten aan of wordt er de samenwerking met verenigingen gezocht om zo een kwalitatief aanbod neer te zetten en de link naar structureel sport en bewegen te maken!

Voor het huidige aanbod kan je op de onderstaande link klikken. 

Sporthopper Het Hogeland - Hogeland on The Move (hogelandbeweegt.nl)

 

Naschoolse Activiteiten (NSA)

De naschoolse activiteiten is wekelijks terugkerend beweegaanbod buiten schooltijd om. Na school is er een vaste verzamelplek waar verschillende beweegactiviteiten worden aangeboden voor de leeftijdscategorie 4 tm 16. Het beweegaanbod wordt afgestemd op de behoefte van de deelnemende doelgroep. De NSA vindt op dit moment plaats in 15 verschillende dorpen.

NSA wordt aangeboden om de gaten in het sportaanbod op te vullen of de doelgroep laagdrempelig kennis te laten maken met nieuwe vormen van sport en bewegen. Graag werken wij dan ook samen met lokale sport- en beweegaanbieders om gezamenlijk wat aan te bieden. Het doel is namelijk om de doelgroep structureel aan het bewegen te krijgen en waar beter dan bij een zelfstandige aanbieder of vereniging!

Hier onder vind je een overzicht van welke Beweegteam medewerker, waar werkzaam is. Mocht je vragen hebben over de NSA in jouw gebied, stel ze vooral!

https://www.hogelandbeweegt.nl/Period/Details/20

 

Schoolpleinspelen

De schoolpleinspelen is een project dat laagdrempelige sport- en beweegactiviteiten aanbiedt tijdens de pauze op middelbare scholen. Op deze manier wordt getracht om de middelbare school jeugd aan te sporen op een leuke en unieke manier de telefoon achterwegen te laten in de pauze en met korte prikkels meer te bewegen gedurende de dag. 

De activiteiten varieren van boogschieten, push-up challenge rn freerunnen tot eigen smoothies maken op een smoothiebike!

 

Topsportclinics

Dit project is een dagdeel waarbij een bekende topsporter uit de omgeving de jeugd (middelbare school leeftijd) probeert te inspireren om te gaan bewegen door middel van het geven van een clinic en het delen van eigen ervaringen door de carrière heen.

De topsportclinics van o.a. Sem Schilt (kickboksen) en Jai Bos (freerunnen) zijn al geweest. De clinics die volgen zullen geplaatst worden bij de nieuwsitems! Hier staat ook bij hoe je je moet opgeven voor deze clinics.

 

Overig

Naast de bovenstaande projecten, worden er ook nog een heel aantal losse evenemneten en activiteiten georganiseerd. Deze worden bij de nieuwsberichten en op onze sociale media aangekondigd. Hier kan je altijd vinden hoe en wanneer je je kan opgeven voor deze losse activiteiten. 

Daarnaast staan wij open voor leuke nieuwe sport- en beweegideeen van jullie! Mocht je een idee/evenement of andere beweeg gerelateerde vragen hebben, schroom dan niet om een van de onderstaande sportcoaches te berichten. Dan wordt er gekeken wat wij voor elkaar kunnen betekenen! 

Jeremy Kui

Jeremy Kui
Sportcoach

Sportieve gezonde jeugd

Nog geen foto beschikbaar…

Tom Ravenshorst
Sportcoach

Sportieve gezonde jeugd Bewegen in openbare ruimte