Mijn Hogeland Beweegt 0
Website format Hogeland Beweegt

Sport&Cultuurhopper Het Hogeland Inschrijvingen geopend

Sport- en Cultuurhopper is weer los!

Vanaf 30 Januari is het weer mogelijk om je op te geven voor de sport- en cultuuractiviteiten die vermeld staan op de Sport- en Cultuurhopper van Het Hogeland. Afgelopen dinsdagochtend is er een start gemaakt met het verspreiden van de flyers en posters door het beweegteam en de cultuurcoaches voor de voorjaar en zomer editie.

Samenwerking

Gemeente Het Hogeland stimuleert welzijn en bevordert een gezondere leefstijl voor jong en oud. De gemeente werkt hierin samen met het beweegteam van Het Hogeland. Kernpartners hierin zijn Huis voor de Sport Groningen en Jongerenwerk Barkema en de Haan. Daarnaast wordt het cultuuraanbod vormgegeven door de cultuurcoaches van stichting Kunst- en Cultuurcentrum Hogeland. Vanuit beide disciplines is de voorjaar/zomer editie van deze hopper vormgegeven.

Lokale aanbieders en inwoners

De sport- en cultuurhopper activiteiten is een verzameling cursussen, trainingen en workshops aangeboden door verschillende lokale aanbieders. Door de sport en cultuur hopper vinden aanbieders en inwoners elkaar op een makkelijke manier waardoor de inwoners kunnen kennismaken met verschillende sport en cultuur activiteiten. Inwoners uit de gemeente het Hogeland kunnen gratis of tegen geringe kosten kennismaken. In deze editie vallen naast de standaard sporten en activiteiten ook activiteiten als walking football, unihockey, zang en dans en nog veel meer unieke sport- en cultuuractiviteiten. Deze hopper editie heeft aanbod voor alle inwoners van het Hogeland.

Financiële drempel

Naast het doel om inwoners van het Hogeland kennis te laten maken met de verschillende activiteiten hopen we ook dat inwoners verder willen of doorstromen naar de lokale aanbieder. Soms zien we voor jeugdigen/jongeren dat er een financiële drempel is om door te gaan. Gelukkig kan er dan meestal gebruik worden gemaakt van het jeugd sport en cultuur fonds.

Meedoen via Hogeland Beweegt.nl

Inschrijven voor cursussen van de Sport- en Cultuurhopper kan op de website www.hogelandbeweegt.nl. Het inschrijven voor de cursussen kan tot 16 februari, wees er dus snel bij!

Downloads