Mijn Hogeland Beweegt 0

Doortrappen in Het Hogeland

Trappend door Het Hogeland. Fietsen zorgt ervoor dat we langer gezond, sociaal en zelfredzaam blijven. Maar we worden ook allemaal een dagje ouder en daarmee kwetsbaarder in het verkeer. Nog een tijdje blijven fietsen> Doe mee met Doortrappen!

Met het programma wil de gemeente Het Hogeland inwoners zo lang mogelijk, veilig op de fiets houden. Dit doen wij door verschillende fietsactiviteiten te organiseren. Onder begeleiding van een fietscoach worden er mooie tochten door de omgeving gemaakt en krijg je handige tips voor het veilig fietsen op de gewone fiets of de E-bike.

Ben je al goed op de hoogte over veilig fietsen? Maar vind je het leuk om mensen te leren kennen en samen de omgeving te verkennen. Ook dan biedt Doortrappen genoeg mogelijkheden.
 

Activiteitenplanning Doortrappen 2024
Ook in 2024 staan er weer Doortrappen activiteiten op de  planning. Op verschillende locaties zijn we de samenwerking aangegaan met lokale partijen om mensen zo lang mogelijk veilig op de fiets te houden. klik hier voor de planning van 2024.

Vaste fietsgroep in Bedum
Elke 2e donderdag van de maand is er een fietstocht van ongeveer 30 km. De groep vertrek om 13.30u bij het voormalige gemeentehuis in Bedum. Aanmelden is niet verplicht. Voor meer informatie stuur een mail naar doortrappenbedum@gmail.com.

Opzoek naar vrijwilligers
Het beweegteam zet er op in om in meerdere plekken in de gemeente structurele fietsgroepen op te zetten. Ben jij een enthousiaste fietser die het leuk vinden om voor anderen fietstochten in de gemeente te organiseren? Neem dan contact op met het beweegteam.


Doortrappen met de Thuiskamers
In samenwerking met de Thuiskamers van Mensenwerk Hogeland worden Doortrap activiteiten georganiseerd. Met als doel mensen zo lang mogelijk op de fiets te houden

Ervaring Thuiskamer Roodeschool
Vorig jaar maart hebben we in Perron 18 Roodeschool een voorlichting gehad over gezond blijven fietsen tot je honderdste. De aanwezige mensen waarvan de meesten tevens enthousiaste bezoekers van de thuiskamer Roodeschool zijn konden deze morgen erg waarderen. Enkelen waren eerst wat sceptisch, we weten het allemaal wel na al die jaren op de fiets, maar na de voorlichting gingen ook deze met goede informatie huiswaarts. 

    

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met:

Maarten Westerhuis

Maarten Westerhuis
Beweegcoach

Inclusief sport en bewegen (senioren)

Silvan Reilman

Silvan Reilman
Beweegcoach

Inclusief sport en bewegen

Downloads